1 min

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung voorziet opnieuw tegenvallende kwartaalcijfers. Chief Financial Officer Lee Sang Hoon tempert de verwachtingen in de Koreaanse media en meldt dat het ernaar uitziet dat de cijfers "niet zo goed" zullen zijn.

Samsung’s kwartaalcijfers zijn de afgelopen twee kwartalen gekrompen en het lijkt erop dat het geen driemaal het scheepsrecht zal worden. Analisten verwachten voor het tweede kwartaal van 2014 een bedrijfsresultaat van 8,4 triljoen won, wat omgerekend zo’n 6,04 miljard euro is. Samsung behaalde in dezelfde periode in 2013 een winst van 9,5 triljoen won.

De dalende winst werd vorig kwartaal verklaard aan de hand van de ongunstige koers van de Koreaanse valuta en de krimpende marges voor de mobiele divisie die onder andere de populaire Galaxy-smartphones ontwikkelt. Analisten schatten dat Samsung 78 miljoen smartphones verscheept in het tweede kwartaal, ten opzichte van 87,5 miljoen stuks in het kwartaal ervoor.

De mobiele divisie van Samsung is goed voor tweederde van de totale omzet en zodoende is Samsung ook grotendeels afhankelijk van de inkomsten vanuit dit onderdeel. Samsung probeert zich daarom ook meer toe te leggen op luxe TV-modellen en geheugenchips.

Samsung publiceert waarschijnlijk volgende week de voorlopige kwartaalcijfers, dan weten we meer.