1 min

Tags in dit artikel

,

Uit een onderzoek van Nielsen is gebleken dat we steeds meer tijd besteden op mobiele apparaten. Het aantal applicaties dat we op maandelijkse basis gebruiken stijgt veel minder hard.

Eind 2012 besteedden mensen maandelijks 18 uur en 18 minuten aan mobiele applicaties. Eind 2013 was dat gestegen naar 30 uur en 15 minuten. Hoe jonger de gebruiker, hoe meer tijd er wordt gespendeerd aan mobiele applicaties. De jongste groep gebruikers (18 tot 24 jaar) besteedt 36 uur en 6 minuten op mobiele apparaten.

Het is echter niet zo dat we onze tijd in steeds meer verschillende apps steken, want het aantal apps dat we maandelijks gebruiken ligt volgens Nielsen op gemiddeld 26,8 stuks terwijl dat in 2011 23,3 apps waren. Dat terwijl het aanbod de afgelopen jaren explosief is toegenomen.

De meest populaire apps zijn nog altijd voor sociale netwerken en het zoeken op internet. Voornamelijk fotografie-applicaties hebben een flinke sprong doorgemaakt. Het maandelijkse gebruik van dit soort apps is sinds de laatste meting meer dan verdubbeld. Ook applicaties die zich richten op entertainment of nieuws konden op aanzienlijke groei rekenen.