1 min

Samsung laat kinderen werken in Chinese fabrieken, zo wordt beweerd door China Labour Watch. Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse fabrikant hiervan wordt beschuldigd, het merk heeft aangegeven de aantijgingen te onderzoeken.

Uit een recent rapport van een onafhankelijk comité bleek dat er nog vele misstanden plaatsvinden in Samsung’s fabrieken, maar van kinderarbeid was volgens dat rapport geen sprake.

Volgens China Labour Watch is daar niets van waar. De organisatie stuurde een onderzoeker incognito naar een fabriek van Samsung en ontdekte daar verscheidene gevallen van kinderarbeid. Na drie dagen waren al vijf gevallen aan het licht gekomen.

Volgens het onderzoeksrapport worden minderjarigen ingezet als de druk te hoog wordt voor de gewone arbeidskrachten. De kinderen moeten dagelijks 11 uur aan de bak gedurende drie maanden. Zij krijgen geen overuren uitbetaald en zijn niet verzekerd. In het rapport zitten ook verscheidene foto’s van de werkende kinderen.

China Labor Watch is niet blij met Samsung: "De afgelopen twee jaar hebben we verscheidene gevallen van slechte werkomstandigheden in Samsung’s productieketen blootgelegd. Samsung slaagt er niet in om een betere gedragscode en sociale verplichtingen te implementeren. Als resultaat daarvan nemen de schakels in de productieketen de regels niet serieus."

Samsung heeft aangegeven de beschuldiging direct te onderzoeken en indien waar de nodige maatregelen te treffen.