1 min

Microsoft is in navolging van Google begonnen met het aanbieden van de mogelijkheid om ongewenste zoekresultaten uit de eigen zoekmachine te verwijderen. Net als bij Google moeten gebruikers een formulier invullen om het proces in werking te stellen.

Google wordt door de Europese Unie gedwongen ongewenste zoekresultaten uit Google Search te verwijderen, wat sinds 30 mei jongstleden mogelijk is. De uitspraak hierover betreft echter ook andere zoekmachines die in Europa actief zijn, dus Microsoft’s Bing moet ook zo’n optie bieden aan Europese burgers. Dat is sinds deze week het geval.

Microsoft maakt het overigens niet al te makkelijk om de resultaten te laten verwijderen, waarbij ook zeker lering is getrokken uit de acties die concurrent Google reeds heeft ondernomen. Zo werd Google’s systeem bijvoorbeeld ook gebruikt om slechte publiciteit te verbergen of zelfs de geschiedenis te herschrijven. Mensen die willen dat er resultaten uit Bing worden verwijderd moeten onder andere duidelijk maken of zij bekende personen zijn en wat de redenen voor hun verzoek zijn.

Mensen die gebruik willen maken van Microsoft’s verwijderdienst kunnen gebruikmaken van het formulier op de website van Bing.