1 min

Tags in dit artikel

, ,

Technologiebedrijven Microsoft en Samsung zijn met elkaar in gesprek om een patentengeschil tot een einde te brengen. Microsoft kondigde begin deze maand aan dat het een rechtszaak tegen Samsung had aangespannen voor het niet nakomen van een patentlicentie uit 2011.

Microsoft heeft zo’n 130 patenten die betrekking hebben op Android. Samsung zou volgens Microsoft sinds september 2013 niet meer betalen voor het gebruik van deze patenten. Hiertoe zou het Zuid-Koreaanse bedrijf hebben besloten omdat Microsoft destijds bekendmaakte dat het Nokia zou overnemen, wat inmiddels ook gebeurd is. Samsung was van mening dat in het contract vermeld staat dat een dergelijke overname de overeenkomst zou ontbinden.

Om een langslepende en kostbare rechtszaak te voorkomen, zijn de twee bedrijven nu met elkaar in conclaaf gegaan, meldt The Korea Herald. Volgens een insider zouden de gesprekken al snel tot een overeenkomst moeten leiden.

De twee bedrijven kunnen veel aan elkaar hebben. Samsung kan gebruikmaken van Microsoft’s expertise in de cloud en Internet of Things. Microsoft heeft Samsung wellicht juist weer nodig omdat het ’s werelds grootste fabrikant van smartphones is terwijl het bedrijf nog altijd moeite heeft om Windows Phone door te laten breken.