1 min

Voor Will.i.am’s aanhangers is het waarschijnlijk geen geheim dat de muzikant een grote interesse heeft in technologie. De rapper heeft deze week zijn eerste smartwatch met de naam Puls uit de doeken gedaan.

Een team van 35 mensen heeft tweeënhalf jaar gewerkt aan de smartwatch die Will.i.am uitbrengt. Het product is voorzien van 1GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Voor draadloze verbindingen kan gebruik worden gemaakt van een 3G-module, maar ook WiFi, Bluetooth en GPS worden ondersteund. De wearable is ook in staat om stappen te tellen en bewegingen te monitoren. Het rekenwerk wordt verricht door een processor in een ongespecificeerde Snapdragon-chipset.

Dankzij technologie van Nuance is het mogelijk om een stemgestuurde assistent genaamd Aneeda te gebruiken. Puls ondersteunt ook apps voor zaken als bellen, contacten, e-mail, foto’s, muziek en sms’en. Ook worden applicaties van Facebook, Instagram, Salesforce en Twitter voorgeïnstalleerd.

Het circulaire kleinood wordt uitgebracht in vier kleuren: blauw, roze, wit en zwart. Een luxere variant wordt in goud uitgebracht, eventueel is er zelfs een versie die is ingelegd met diamanten. Will.i.am ziet de wearable zelf overigens niet zo zeer als een horloge, maar als een manchet.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Puls wordt uitgebracht en hoeveel de wearable moet kosten.