1 min

Tags in dit artikel

,

Google had een plan om de fragmentatie van Android te verminderen en de kwaliteit van de apparaten te bevorderen. Android Silver, zoals het plan heette, viel echter niet in de smaak bij fabrikanten, meldt Re/code.

Met Android Silver zou Google allerlei richtlijnen opstellen waaraan fabrikanten moeten voldoen om een apparaat van het Android Silver-predikaat te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een waterdicht toestel, een schermresolutie die aan een bepaalde eis moet voldoen en een schone Android-installatie. Hoewel dat aantrekkelijk klinkt voor gebruikers, konden fabrikanten er naar verluidt niet van overtuigd worden.

"Google wilde een minder aanpasbare versie van Android promoten, in plaats van dat er vele verschillende ‘smaken’ van Android zijn", schrijft Re/code. Hiermee zouden vooral ontwikkelaars geholpen zijn. "Android Silver werd in de ijskast gezet vanwege een lauwe ontvangst van fabrikanten. De fabrikanten willen een merknaam niet delen met andere partijen, noch een beperkte Android-versie gebruiken."

Google wilde niet inhoudelijk reageren op de beweringen van Re/code.