1 min

Volgens de Franstalige krant Le Soir zou Apple van plan zijn om maar liefst drie Apple Stores te openen in het land, de eerste Apple Store moet in Brussel komen in het najaar van 2015. In Brussel zou gekozen zijn voor een locatie in een van de belangrijkste modewijken van Europa, genaamd Le Toison d’Or, waar momenteel nog druk gebouwd wordt. De tweede en derde Apple Store komen in Antwerpen en Gent.

De eerste Apple Store in België zal in Brussel worden gerealiseerd in het najaar van 2015 aldus Le Soir. De twee andere Apple Stores komen pas later. Over een Apple Store in Gent gaan al langer geruchten, daar zou het bedrijf zijn oog hebben laten vallen op het Post Plaza Shopping Center. Voor Antwerpen is nog geen locatie duidelijk.

De Apple Store in Brussel moet uiteindelijk een flagshipstore worden voor België, dat wordt een enorme winkel van maar liefst 1500m2 en zal beschikken over een mezzanine. Het winkelcentrum is in zijn geheel 12000m2 groot.

Daarmee lijkt Apple op dit moment te kiezen voor eenzelfde strategie in België als in Nederland, in Nederland hebben we op dit moment ook drie Apple Stores, waarvan de Apple Store in Amsterdam duidelijk de grootste is. Of er in Nederland nog Apple Stores bij gaan komen is onduidelijk.

Apple zelf heeft nog niets officieel bekendgemaakt, niet over nieuwe Apple Stores in België of Nederland.