1 min

Het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, heeft bekendgemaakt dat het 500 miljoen euro steekt in een nieuw investeringsfonds genaamd Deutsche Telekom Capital Partners (DTCP). Met dit nieuwe fonds wil het investeren in technische innovaties van startups en bestaande ondernemingen.

Het nieuwe fonds van Deutsche Telekom zal begin 2015 zijn debuut maken en is meteen een van de grootste fondsen in Europa. Het fonds krijgt 500 miljoen euro te besteden over een periode van 5 jaar en dat komt bovenop de investeringen die Deutsche Telekom al heeft gedaan in T-Ventures, het investeringsfonds dat het bedrijf al sinds 1998 heeft.

T-Ventures zal echter geen nieuwe investeringen meer doen, wel blijft het fonds bestaan om het huidige portfolio van ongeveer 100 bedrijven te ondersteunen en te beheren. Wel blijft T-Ventures verantwoordelijk voor het doen van additionele investeringen binnen het eigen portfolio.

"DTCP zal de strategie van Deutsche Telekom steunen als een externe innovatiemotor door investeringen te doen met durfkapitaal, er zal een speciale focus aanwezig zijn voor de groeiende Duitse start-ups. Daarnaast zal DTCP zijn activiteiten ook uitbreiden en aandelen kopen in bestaande bedrijven waarmee vervolgens kan worden samengewerkt door Deutsche Telekom."

Deutsche Telekom kan, als het de juiste investeringen doet, de Europese technologiemarkt flink laten groeien en kleine startups helpen succesvol te worden. Het bedrijf is ook meteen een van de grootste investeerders in Europa, hopelijk volgen meer bedrijven het voorbeeld van Deutsche Telekom.