1 min

Volgens bronnen rond Microsoft zou het bedrijf eind januari een groot evenement willen organiseren. Het evenement zal volledig in het teken staan van Windows 10 en ook zal daar de Windows 10 Consumer Preview worden geïntroduceerd.

Tijdens het evenement zal Microsoft vooral in gaan op nieuwe Windows 10 features voor consumenten, waaronder het nieuwe startscherm voor apparaten met een touchscreen genaamd Continuum. Continuum is een doorontwikkeling van het huidige tegeltjes startscherm van Windows 8 en komt in grote lijnen dan ook overeen. Van wat er op dit moment bekend is krijgt Continuum een grote rol op Windows-tablets. Op desktops en laptops met een toetsenbord en muis zal de oude bureaublad omgeving weer een grote rol gaan krijgen met een vernieuwd startmenu dat weer is gebaseerd op het oude vertrouwde startmenu van Windows 7 en oudere Windows-versies. In dat nieuwe startmenu kunnen echter ook tegels worden geplaatst.

Windows 10 zal ook zijn intrede maken op smartphones, het nieuwe besturingssysteem moet namelijk gaan werken op alle schermformaten, Microsoft heeft hier echter nog niets over bekendgemaakt. Of Continuum ook op smartphones wordt geïntroduceerd of dat Microsoft vasthoudt aan het huidige startscherm van Windows Phone is dan ook onduidelijk.

Microsoft heeft het evenement nog niet aangekondigd in januari maar zal dat waarschijnlijk nog gaan doen voor het einde van dit jaar.

Lees onze review van de eerste Windows 10 Technical preview.