1 min

Sinds de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One is de console van Sony altijd de bovenliggende partij geweest als er wordt gekeken naar het aantal console-verkopen per maand. In november heeft Microsoft dan eindelijk de ban doorbroken en heeft het in een maand tijd meer consoles verkocht dan Sony. Microsoft wist 1,2 miljoen Xbox One-consoles te verkopen.

De verkoopcijfers waarop Microsoft zich baseert zijn die van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten samen. Voor Microsoft is het goed om te weten dat het met de Xbox One competitief kan zijn met de PlayStation 4 van Sony. Wel heeft Microsoft daarvoor de bundel en de prijs van de console moeten aanpassen. Zo wordt de Xbox One inmiddels zonder Kinect verkocht en is de prijs van de console wederom verlaagd. Waar een Xbox One met Kinect voor 499 dollar over de toonbank ging is dat zonder Kinect 399 dollar, gelijk aan het prijskaartje van de PlayStation 4. Voor de maanden november en december heeft Microsoft besloten om de Xbox One nog goedkoper te maken en voor 349 dollar te verkopen en met succes want nu heeft het bedrijf meer consoles verkocht dan Sony.

De vraag is nu of Sony hierop gaat reageren, het bedrijf zou ervoor kunnen kiezen om de prijs van de console ook te verlagen naar 349 dollar waardoor beide consoles weer even duur zijn.