2min

Nest heeft een aantal nieuwe partners van het "Work with Nest"-programma bekendgemaakt. Verschillende producten van derde partijen kunnen nu samenwerken met de Nest-thermostaat en -rookmelder. In totaal zijn er vijftien nieuwe partners, waaronder ook enkele grote namen.

Een van de meest functionele toevoegingen is de samenwerking met August Smart Lock, dit is een slot op je voordeur dat met je smartphone te bedienen is. Zodra je het huis verlaat en de deur op slot doet, krijgt de Nest-thermostaat een signaal en schakelt deze in de "Niet thuis"-mode. Zodra je de deur opent, springt Nest automatisch in de thuis-mode en wordt het huis verwarmd.

Ook is de samenwerking met de Philips Hue-lampen nu officieel, dat deze eraan zat te komen was al duidelijk. De Hue-lampen werken samen met de Nest Protect-rookmelder en gaan rood flikkeren zodra de rookmelder af gaat. Een andere samenwerking is met Automatic, een systeem voor in de auto om je rijvaardigheid te verbeteren. Dit systeem kan automatisch een signaal naar Nest sturen als je onderweg naar huis bent, zodat het huis vast wordt opgewarmd.

LG is druk bezig met het ontwikkelen van witgoed-apparaten met WiFi en ook deze krijgen een koppeling met Nest. Zo kan Nest, wanneer het detecteert dat er niemand thuis is, een signaal sturen naar de koelkast om naar een energiebesparende mode te schakelen, of kan LG je een bericht sturen wanneer Nest denkt dat je per ongeluk de oven aan hebt laten staan.

Verder werkt Whirlpool aan een wasmachine die straks met Nest moet samenwerken en werken de traditionele domoticasystemen van Insteon en Lutron nu ook samen met Nest.

Dit zijn overigens niet de eerste samenwerkingen die Nest met andere merken aangaat. Zo werkte Nest al samen met Jawbone fitness trackers, Logitech-afstandsbedieningen, Dropcam-camera’s en intelligente diensten zoals Google Now en IFTTT.

Nu voegt Nest daar August Smart Lock, Automatic driving assistent, Insteon, LG witgoed, Lutron, Ooma Telo, Philips Hue, Unikey/Kevo smart lock en Withings Aura sleep system aan toe. In de komende maanden komen daar in elk geval nog Beep Dial, Big Ass Fans, Chargepoint home EV charging stations, Whirlpool-witgoed en Zuli smart plug bij.