1 min

De afgelopen maanden is meer dan eens beweerd dat de Qualcomm Snapdragon 810-chipset moeilijkheden oplevert omdat deze bij belasting plots erg warm zou worden. Deze problemen zijn echter opgelost zijn en de chipset is bovendien al in massaproductie, als we DigiTimes kunnen geloven.

De laatste beweringen dat de Snapdragon 810 last heeft van oververhitting, kwamen opmerkelijk genoeg ook vanuit DigiTimes en dateren van vorige week. Nu beweert de website juist uit eigen onderzoek op te kunnen maken dat de oververhittingsproblemen ten einde zijn en dat de Snapdragon 810 al in massaproductie is gegaan. Ook Qualcomm zelf heeft eerder al aangegeven dat er geen sprake meer is van oververhitting.

Dat de Snapdragon 810 al geproduceerd wordt is goed nieuws voor bedrijven als LG en Xiaomi, omdat deze partijen al een smartphone met de chipset hadden gepresenteerd tijdens de CES eerder deze maand. Dat fabrikanten deze toestellen al hebben aangekondigd kan juist ook een indicatie zijn dat de problemen inderdaad al verholpen zijn. Toch zou Samsung door de oververhittingsproblemen hebben gekozen om de Galaxy S6 voornamelijk van de eigen Exynos-chipset te voorzien.