LG weet gestaag door te groeien op de smartphonemarkt, het bedrijf heeft het afgelopen kwartaal 18 procent meer smartphones verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bedrijf moest het afgelopen kwartaal echter ook het sluiten van de plasma tv-divisie afschrijven wat een verliesgevend kwartaal tot gevolg heeft.

De smartphone-divisie van LG weet elk kwartaal steeds beter van toegevoegde waarde te zijn op de omzet en winst. Vooral in Canada en de Verenigde Staten doet het bedrijf goede zaken, daar zijn de verkopen met 78 procent gestegen. Zeker als je je bedenkt dat LG recent geen nieuw topmodel heeft uitgebracht, het grootste succes wordt gehaald met de LG G3 (review).

In totaal verkocht LG in het vierde kwartaal 15,6 miljoen smartphones, daarmee is het bedrijf goed voor de vijfde of zesde plaats wereldwijd. Over het hele jaar wist LG een winst te boeken van zo’n 482 miljoen dollar, een stijging van 31 procent.

LG wil in 2015 het merk sterker maken en beter onder de aandacht, waarschijnlijk door meer in te zetten op marketing, daarnaast wil het bedrijf efficienter worden en focussen op belangrijke markten.