1 min

HiM Retail, het moederbedrijf van de Harense Smid en Mikro Electro, heeft zeven van de overgebleven winkels weten te verkopen aan de Smart Retail Group. Het gaat om vier Harense Smid en drie Mikro Electro vestigingen, verder worden er 35 werknemers mee overgenomen.

HiM Retail verkocht vorig jaar al 18 winkels aan de BCC, daarnaast nam de BCC zo’n 150 werknemers over van het bedrijf. HiM Retail heeft besloten te stoppen nadat de financiële instellingen besloten het bedrijf niet langer te willen steunen. In totaal beschikte HiM Retail over 41 winkels in vijf provincies, daarvan zijn er nu nog vier over waarvoor nog een koper wordt gezocht.

De Harense Smid-winkels in Dongen, Rijen, Schijndel en Tiel en de Mikro Electro winkels in Middelharnis, Made en Zevenbergen gaan verder als Euronics-winkels van de Smart Retail Group. De Smart Retail Group is hiervoor een Master-Franchise aangegaan met United Retail, laatstgenoemde is de inkooporganisatie van Euronics, ElectroWorld en de Witgoedspecialist.

In deze zeven Euronics-winkels zullen ook Vobis shop-in-shops worden geopend die een mede-bepalend karakter aan de winkel moeten geven. De winkels zullen zich vooral specialiseren op computers en witgoed.