1 min

Microsoft heeft besloten om de universele apps voor Windows 10 niet te beperken tot het besturingssysteem. Ontwikkelaars kunnen ook universele addons gaan bouwen voor Office 2016. Daarmee wordt het mogelijk om uitbreidingen te bouwen voor Word, Excel, Powerpoint, Outlook en Publisher die werken op pc, tablet en smartphone.

Microsoft maakt van Office 2016 ook steeds meer een platform, het uitgebreide "basisproduct" wordt geleverd door Microsoft en externe ontwikkelaars kunnen addons bouwen die extra functionaliteiten toevoegen aan het Office-pakket.

Microsoft toonde gisteren al enkele voorbeelden van addons, bijvoorbeeld een addon van Uber die je agenda scant op afspraken zodat je snel vanuit Outlook een Uber-taxi kan bestellen. Een addon die niet alleen werkt op je laptop maar ook op je tablet en smartphone. Een ander voorbeeld zijn de addons van LinkedIn, Salesforce en SAP, waarmee je CRM-toepassingen direct op de hoogte zijn van alle communicatie.

De mogelijkheden zijn eindeloos, Microsoft heeft een Office Graph API beschikbaar gesteld zodat ontwikkelaars kunnen zien wat voor gegevens er uitgewisseld kunnen worden