1 min

De CEO van Apple, Tim Cook, heeft tijdens het Wall Street Journal-live-evenement bekendgemaakt dat de muziekdienst van Apple nu 6,5 miljoen betalende gebruikers heeft. Apple Music is daarmee direct de op één na grootste muziekdienst ter wereld.

Apple introduceerde zijn muziekdienst op 30 juni van dit jaar met de introductie van iOS 8.4. Direct stapten veel gebruikers in om de muziekdienst van Apple uit te proberen. In totaal wist Apple in de eerste maand 11 miljoen leden binnen te halen. Iedereen krijgt echter een proefperiode van 3 maanden op Apple’s muziekdienst, de eerste gebruikers moesten dus vanaf 1 oktober gaan betalen.

Volgens Cook heeft de muziekdienst nu 15 miljoen gebruikers waarvan er 6,5 miljoen betalen. De komende maanden moet duidelijk worden hoeveel groei hier nog in zit en of Apple kan doorgroeien met Apple Music richting de grootste concurrent, Spotify.

Spotify heeft volgens de laatste cijfers ruim 75 miljoen gebruikers en ruim 20 miljoen betalende gebruikers. Deze cijfers zijn echter alweer een paar maanden oud.

Verder maakte Cook bekend dat de nieuwe Apple TV vanaf volgende week beschikbaar komt. Dit geldt dan in elk geval voor de Verenigde Staten en enkele andere landen, of dat ook voor de Benelux geldt is op dit moment onduidelijk. Apple ziet de Apple TV als een platform waar nog veel meer potentie in zit.