Microsoft is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Windows 10 Mobile build naar alle Windows Insiders op de Fast Ring. In deze build zitten de nodige verbeteringen om problemen op te lossen, maar ook de prestaties van het besturingssysteem gaan erop vooruit.

De nieuwe Build heeft nummer 10581 gekregen en is nu voor alle mensen met een Windows Phone te downloaden die ook lid zijn van het Windows Insider-programma. De lancering van Windows 10 Mobile komt ook dichterbij dus we beginnen langzaam tegen de eindversie van Windows 10 Mobile aan te kijken. In deze nieuwe build is de accuduur een stuk beter, maar ook het opnemen van video’s gaat beter, is er ondersteuning voor Visual Voicemail, kan een toestel worden geactiveerd door "Hey Cortana" te zeggen en is het mogelijk om foto’s te delen via apps van derden, zoals Facebook en WhatsApp.

Op de Techzine-redactie testen we Windows 10 Mobile al enige tijd op een Lumia 930 en tot op heden zien we wel de nodige verbeteringen ten opzichte van Windows Phone, maar de prestaties zijn tot op heden onder de maat, verder werkt de software bij ons nog lang niet vlekkeloos. Bronnen hebben aangegeven dat Microsoft ergens in december Windows 10 Mobile beschikbaar gaat maken voor alle oudere Lumia’s, waaronder de Lumia 930.

Microsoft gaat in november al starten met de verkoop van de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Aangezien het bedrijf maar één keer een eerste indruk kan maken met Windows 10 Mobile zal het besturingssysteem meteen vlekkeloos moeten werken op die toestellen. Binnenkort weten we dus meer.