Apple neemt Faceshift over, bedrijf gespecialiseerd in motion capture

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft een klein bedrijfje genaamd Faceshift overgenomen dat beschikt over een zeer specifieke technologie, waarvoor Apple het bedrijf heeft overgenomen is echter nog onduidelijk. Faceshift is gespecialiseerd in motion capture en heeft onder andere meegewerkt aan de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens.

Met de technologie van Faceshift is het mogelijk om mensen te filmen en hun gezichtsuitdrukkingen 1-op-1 te vertalen naar avatars die met de computer zijn ontwikkeld. Hierdoor worden deze avatars een heel stuk realistischer en menselijker. De techniek is zo goed dat dit realtime gedaan kan worden en daardoor ook uitermate geschikt is voor het gebruik in films.

De technologie van Faceshift wordt gebruikt in combinatie met Intel’s Realsense-technologie, deze gebruikt Microsoft in Windows 10 om authenticatie mee mogelijk te maken, zodat je kan inloggen met je gezicht in plaats van je wachtwoord. Dit werkt zo goed dat de technologie zelfs eeneiige tweelingen uit elkaar kan houden.

Grote vraag is natuurlijk wat Apple met Faceshift gaat doen, het bedrijf uit Cupertino heeft in elk geval een hele hoop specialisten binnengehaald op het gebied van Motion Caputuring. Apple zou eenzelfde techniek als Microsoft kunnen ontwikkelen voor authenticatie op de Mac en iOS-toestellen. Het zou ook Final Cut Pro kunnen voorzien van uitgebreide Motion Capture-mogelijkheden. Apple zelf houdt zoals gewoonlijk de kaken op elkaar en zegt niet in te gaan op het doel van zulke kleine overnames.