1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De grote geheugenfabrikant Micron Technology Inc heeft overeenstemming bereikt met branchgenoot Inotera Memories om deze in zijn geheel over te nemen voor 3,2 miljard dollar. Micron was al in het bezit van 33 procent van de aandelen van Inotera Memories. Inotera produceert alleen DRAM-geheugen.

Met deze overname weet Micron Technologi Inc zijn positie in de markt voor DRAM-geheugen weer flink te versterken. Micron zal de fabrieken van Inotera gaan upgraden zodat ze medio 2016 gebruik maken van Micron’s 20nm-productietechnologie.

In totaal heeft Inotera twee fabrieken die DRAM produceren op wafers van 300mm. Daarmee komt ongeveer 10 procent van al het DRAM-geheugen wereldwijd bij Inotera vandaan. Inotera verkocht echter geen DRAM-geheugen in het open kanaal, maar de complete productie werd al opgekocht door Micron.

Micron heeft nu besloten om Inotera volledig in te lijven voor een bedrag van 3,2 miljard dollar, omgerekend zo’n 2,9 miljard euro. Hierdoor kan Micron op de lange termijn kosten besparen omdat het nu niet meer hoeft te betalen voor het geproduceerde geheugen.