‘Zelfrijdende auto’s Google gaan zelfstandig concurreren met Uber’

Abonneer je gratis op Techzine!

De zelfrijdende auto’s die door Google worden ontwikkeld, worden volgens Bloomberg niet onder de vlag van de zoekgigant op de markt gezet. Mogelijk gaat dit nieuwe bedrijf de concurrentie aan met partijen als Uber. Eerder dit jaar werd Alphabet in het leven geroepen, dit is een overkoepelende organisatie voor Google en andere initiatieven van de zoekgigant.

Het nieuwe bedrijf waaronder de zelfrijdende auto’s zullen vallen, zal als zelfstandige partij vanaf een gegeven ogenblik winst moeten gaan maken. De verwachting is dat de zelfrijdende auto’s worden ingezet voor concurrentie met partijen zoals Uber, meldt Bloomberg.

De uitgever baseert zich hierbij op uitspraken van een persoon die ingelicht zou zijn over de bedrijfsstrategie van Alphabet/Google. De zelfrijdende auto’s zouden al in 2016 ondergebracht worden in een afzonderlijk bedrijf, de naam is op dit moment nog onbekend.

De taxidienst zou in eerste instantie beginnen in drukbevolkte gebieden zoals campussen. Naar verluidt zijn de auto’s eenvoudiger te programmeren voor dit soort omgevingen. Zelfrijdende auto’s kunnen in bepaalde opzichten perfect zijn voor taxidiensten. Doordat er geen chauffeur nodig is, wordt een groot deel van de onkosten weggenomen, waardoor gemakkelijk op prijs kan worden geconcurreerd.

Google heeft geen commentaar gegeven op de geruchten.