2min

Slecht nieuws uit de hoek van Microsoft, volgens WinBeta is de Amerikaanse techgigant genoodzaakt om de grote Redstone-update uit te stellen tot 2017. Het zou niet mogelijk zijn om de update nog dit jaar volledig af te krijgen en uit te rollen. Microsoft zou de Redstone-update nu in twee stukken willen hakken en een gedeelte ervan in juni willen introduceren en de rest in 2017.

Microsoft zelf het de berichtgeving nog niet bevestigd, maar WinBeta beschikt wel vaker over juiste informatie nog voordat Microsoft het zelf bekend heeft gemaakt. Het nieuwe plan is volgens WinBeta om de grote update in twee kleinere updates te hakken, een zogenaamde Redstone 1 (RS1) en Redstone 2-update (RS2). Waarbij RS1 in juni van dit jaar moet verschijnen en RS2 ergens in 2017.

De update die in juni van dit jaar moet verschijnen draait vrijwel geheel om de universal apps, de update moet ervoor zorgen dat deze apps ook beschikbaar gaan komen op de Xbox One. Zodat game-ontwikkelaars straks nog eenvoudiger games kunnen ontwikkelen voor zowel Windows 10 als de Xbox One. Verder moeten iOS en win32-applicaties makkelijker geport kunnen worden naar een universal app.

Andere verbeteringen die in RS1 worden meegenomen is de mogelijkheid om extensies toe te voegen aan de Edge-browser in Windows 10. Verder zal Continuum een fikse update krijgen, zodat deze omgeving stabieler wordt en telefoon- en sms-berichten gewoon op de pc afgehandeld kunnen worden.

Qua uiterlijk zou Microsoft ook enkele kleine aanpassingen willen doorvoeren in Windows 10. Deze zouden verder niet heel schokkend zijn.