2min

Het Britse krantenconcern Daily Mail zou samen met investeerders overwegen een bod te doen op Yahoo. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Yahoo’s internetdivisie staat in de etalage en vandaag is de laatste dag dat bedrijven een bod kunnen indienen.

Yahoo lijkt hoe dan ook verkocht te gaan worden, maar de grote vraag is op dit moment aan wie. Een aantal partijen zijn inmiddels afgehaakt in de overnamestrijd, zo zouden AT&T, Comcast en Microsoft het hebben overwogen maar uiteindelijk zijn afgehaakt, mogelijk vanwege het prijskaartje dat naar verluidt rond de 8 miljard dollar ligt.

Er zijn op dit moment nog drie bekende partijen over in het geruchtencircuit, namelijk de Daily Mail, Google en Verizon. Daarnaast zijn er nog enkele investeringsmaatschappijen die mogelijk een poging willen wagen. De beste papieren voor de overname lijken de Daily Mail en Verizon te hebben. Google kan weliswaar een poging wagen, maar de kans is groot dat het bedrijf wordt teruggefloten door de toezichthouders, vanwege zijn dominante positie op de zoekmachinemarkt.

The Wall Street Journal tekent verder op dat de gesprekken met Yahoo zeer moeizaam gaan, Marissa Mayer de CEO van Yahoo, zou weigeren veel details prijs te geven, eerst moet er een bod op tafel komen en dan worden er specifieke details gedeeld, over bijvoorbeeld de winstgevendheid van bedrijfsonderdelen en samenwerkingen. De kans is echter groot dat bedrijven hun bod op basis daarvan weer gaan aanpassen. De overname van Yahoo gaat ons ongetwijfeld nog bezig houden de komende weken.

Mocht de Daily Mail erin slagen om Yahoo over te nemen, dan staat het bedrijf grote veranderingen te wachten. De Britten komen dan aan het roer te staan van een van Amerika’s oudste internetbedrijven.