‘WhatsApp werkt aan desktopapp voor Windows en Mac OS’

Als we de Twitter-account WABetaInfo mogen geloven dan komt WhatsApp binnenkort met desktopapps voor Windows 10 en Mac OS X, waarmee de berichtendienst zijn beschikbaarheid uitbreid van smartphones en tablets naar pc’s.

De Twitter-account doet deze uitspraken op basis van de nieuwe vertaalbestanden van WhatsApp, hieruit zou blijken dat er binnenkort downloads voor Windows en Mac OS beschikbaar komen en dan lijkt een desktop-app inderdaad het meest voor de hand te liggen.

WhatsApp is op dit moment al wel op een pc te gebruiken via de browser, maar deze methode is erg omslachtig aangezien gebruikers dan een QR-code moeten scannen om de pc aan de smartphone te koppelen. Als de smartphone zijn connectie met het internet verliest werkt de dienst echter niet meer.

De desktopapplicaties zouden niet zo omslachtig werken, mogelijk kan je blijvend de app op je computer koppelen met je smartphone. Waarschijnlijk werken de apps niet geheel zelfstandig, aangezien je met de huidige technologie die WhatApp gebruikt altijd verbinding met je smartphone moet hebben. WhatsApp bewaard namelijk geen berichten zijn servers, alleen berichten die nog niet zijn afgeleverd. Hierdoor moet je altijd verbinding hebben met je smartphone om de berichtgeschiedenis te bekijken.