Gerucht: Google werkt aan overnamebod Twitter

Google zou grote interesse hebben in een overname van Twitter. Het bedrijf zou actief werken aan een overnamebod. Daartoe heeft Google het bedrif Lazard Ltd. in de arm genomen, dat ondernemingen van financieel advies voorziet. Met het mogelijke bod zou Google het opnemen tegen onder meer Walt Disney, Microsoft en Salesforce.

Twitter werkt sinds een paar maanden samen met Goldman Sachs en Allen & Co. aan een mogelijke overname. Het bedrijf worstelt namelijk met weglopende gebruikers en hoopt met een overname nieuwe middelen ter beschikking te krijgen en daardoor weer nieuwe mensen aan te trekken. Daarnaast werkt het er achter de schermen aan om weg te bewegen van het simpele principe waarmee het begonnen is.

Toen Twitter gelanceerd werd, kon er immers weinig meer dan het plaatsen van korte, 140 karakters tellende, berichten. Ondertussen is Twitter veel meer geworden: het is een plek waar nieuws gemaakt wordt en mensen direct in contact staan met bedrijven. Daarnaast ligt er steeds meer nadruk op video’s en op live-evenementen.

Vooral om die redenen zou Google zichzelf volgens Bloomberg als een mogelijke overnamekandidaat zien. De twee bedrijven werken al langer samen op het gebied van advertenties  en de content van Twitter wordt sinds kort geïntegreerd in Google zoekresultaten. Dit zou de overname van Twitter door Google een logische volgende zet maken.

Naast Google zijn er veel andere partijen geïnteresseerd in Twitter. Vorige week bleek nog dat onder meer Disney en Microsoft werken aan een overname, net als Salesforce. Allemaal zien ze nog groot potentieel in de grote dataset waar Twitter over beschikt en de mogelijkheden van de microblog-site.