1 min

De laatste berichten over de Galaxy S III blijken te kloppen. Aanvankelijk zou Samsung het toestel op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona tonen, maar anonieme bronnen ontkenden deze berichten. Volgens het laatste nieuws zal het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf haar nieuwste vlaggenschip pas na het evenement aan het publiek tonen.

Dat bevestigt Samsung tegenover TechRadar. De smartphonefabrikant zegt dat ze het toestel op een zelfgeorganiseerd evenement wil tonen aan het publiek. Het belangrijkste argument voor deze beslissing is dat het evenement dichter bij de officiële lanceringsdatum ligt dan het MWC. Daarnaast krijgt het nieuwe vlaggenschip op deze manier alle aandacht die het verdient. Het bedrijf heeft wel gezegd dat het andere "opwindende" producten zal tonen op het aanstaande evenement.

Vorig jaar introduceerde Samsung voorganger van de Galaxy S III, de S II, op het MWC. De officiële lancering vond pas enkele maanden later plaats. Tevens is het denkbaar dat ze op deze manier haar grootste concurrent Apple probeert te dwarsbomen. Volgens de laatste (uiteraard nog onbevestigde) geruchten zal Apple op korte termijn de nieuwe iPhone 5 introduceren. Door gelijktijdig de S III aan het publiek te tonen hoopt Samsung natuurlijk dat het klanten kan wegsnoepen bij Apple.

Een precieze datum van het evenement maakte Samsung niet bekend.