1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple kondigde gister Apple Remote Desktop 2 aan. Naast aanzienlijke prestatieverbeteringen met betrekking tot beeldschermovername biedt Apple Remote Desktop 2 meer dan 50 nieuwe functies voor het centraal beheer van Mac OS X-systemen.

"Met Apple Remote Desktop 2 biedt Apple een krachtige reeks IT-beheertools, zoals de mogelijkheid om beeldschermen in real time over te nemen," aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Apple Remote Desktop 2 is essentieel voor iedereen die een groep Macs beheert."

Met Apple Remote Desktop 2 kunnen uiteenlopende computerbeheertaken worden uitgevoerd, zoals de installatie van het besturingssysteem en software, het maken van hardware- en softwareoverzichten en het uitvoeren van commando’s op een of meer externe Mac OS X-systemen in het netwerk. Dankzij tools voor de installatie van externe software kunnen IT-professionals direct of op een specifiek tijdstip of een specifieke datum een of meer softwarepakketten installeren. En via de uitgebreide hardware- en softwareoverzichten, die gebaseerd zijn op meer dan 200 systeeminformatiekenmerken, kunnen beheerders op de hoogte blijven van hun Mac OS X-systemen. De ingebouwde functie voor ‘real-time screen sharing’ biedt helpdeskprofessionals bovendien de mogelijkheid om on line assistentie te verlenen door de desktopcomputers, externe Macs of voor VNC (Virtual Network Computing) voorbereide computers, zoals Windows- en Linux-systemen, te observeren en aan te sturen.

Hier is meer informatie te vinden over de nieuwe software van Apple.