1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft afgelopen maand vijf procent extra marktaandeel gepakt op de markt voor webservers. Alhoewel Microsoft nog steeds een straatlengte achter ligt op marktleider Apache, is die vijf procent winst wel de grootste maandelijkse winst in de geschiedenis.

Van de meer dan 80 miljoen websites ter wereld, draait momenteel 25,2 procent op Microsofts software en dat is 4,7 procent meer dan in februari. Apache ligt zoals gezegd nog steeds op kop, maar heeft bijna zes procent moeten inleveren. Daarmee komt het marktaandeel voor Apache op 62,7 procent. Sun staat nog altijd derde met 2,36 procent, maar moest ook iets inleveren.

Het grootste deel van Microsofts groeiende marktaandeel is te danken aan hostingbedrijf GoDaddy. Het bedrijf stapte met 3,5 miljoen hostnamen over van Linux naar Windows Server 2003. Waar het bedrijf voorheen de grootste Linux host was, is het nu dus de grootste Windows Server 2003 host.
In 2001 en 2002 wist Microsoft ook al flink wat extra marktaandeel te pakken toen Register.com en VeriSign hun migratieplannen aankondigden. Recentelijk liet ook een ander groot hostingbedrijf, genaamd enom, weten dat het met Microsoft in zee wil.

Nog een aantal grote hostingbedrijven, waaronder 1&1 Internet, Dotster en Register.com werken nog met Linux, terwijl Network Solutions nog met Solaris werkt. Wat dat betreft is er dus nog genoeg ruimte voor Microsoft, om haar marktaandeel verder uit te breiden.