1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ray Ozzie, directeur technische zaken bij Microsoft heeft op de O’Reilly Emerging Technology Conference Microsoft’s plannen voor een internetversie van het welbekende klembord uit de doeken gedaan.

Op de conferentie en zijn weblog vertelde hij over de nieuwe ‘Live Clipboard’.
De bedoeling van Live Clipboard is om internetters de mogelijkheid te geven hun informatie eenvoudig via het internet te verplaatsen. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld RSS feeds, kalenderdata en gebruikersprofielen.
Deze informatie kan dan gebruikt worden voor verschillende websites en computers.

Microsoft wil Live Clipboard voor zoveel mogelijk applicaties, websites en browsers geschikt maken en wil daarvoor een nieuwe standaard ontwikkelen. Zo zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om kalenderinformatie of een blogger profile van MSN Spaces via het Live Clipboard te kopiëren naar een website, zoals bijvoorbeeld Facebook.com. Het Clipboard zorgt er dan voor dat de informatie middels verschillende XML formaten omgezet wordt, zodat de gegeven naadloos in de andere service passen.

Microsoft zal de standaard als Creative Commons Attribution-ShareAlike licentie op de markt brengen, zodat de standaard beschikbaar is voor andere partijen. Zoals de naam verder doet vermoeden gaat Live Clipboard ook deel uitmaken van haar Live programma.