2min

Unisys Corporation kondig de beschikbaarheid van zijn nieuwe Advanced Endpoint Protection aan. Deze oplossing helpt organisaties om zich te beveiligen tegen geavanceerde cyberdreigingen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). De nieuwe oplossing wordt geleverd met Unisys consulting en managed security services en preventietechnologie van Cylance, dat AI en machine learning inzet om malware-aanvallen op endpoints te voorkomen.

Consultants van Unisys voeren voorafgaand aan de implementatie een eerste assessment uit. Zo wordt bepaald of er onopgemerkte endpoint-beveiligingsproblemen zijn in het netwerk van een organisatie. Op basis van de bevindingen maakt het bedrijf een implementatieplan. Na de ingebruikname zal het managed services-team van Unisys de omgeving voortdurende monitoren, waarbij potentiële problemen geïdentificeerd worden wanneer ze zich voordoen. Eventueel vindt er samen met de klant onderzoek plaats.

Door de Cylance-beveiligingstechnologie te integreren in het beveiligingsportfolio kan Unisys AI en machine learning inzetten voor klanten. De technologie voorkomt op een proactieve manier geavanceerde en hardnekkige dreigingen op zakelijke endpoints. Het aantal menselijke fouten minimaliseert hierdoor.

Jonathan Goldberger, vice-president bij Unisys Security Solutions, geeft aan dat de nieuwe oplossing ontworpen is om organisaties te helpen de endpoint-beveiliging te operationaliseren. Dit gebeurt door te migreren van de oude antivirusbescherming naar één die de toenemende moderne cyberbedreigingen aanpakt. Door beveiliging te operationaliseren wil het bedrijf klanten helpen zich te richten op het maximaliseren van de waarde van de technologie-investeringen.

Mogelijkheid

De security-oplossingen van Unisys combineren consultants, producten en managed services voor de volledige beveiligings-lifecycle. Dit loopt uiteen van voorspelling en preventie tot detectie en genezing van risico’s en geavanceerde bedreigingen. De oplossing wordt geleverd met Unisys Stealth microsegmentatie-software, waardoor organisaties kritieke bedrijfsactiva dynamisch kunnen verbergen en veilige, virtuele grenzen creëren. Het maakt daarbij niet uit waar die activa zich bevinden. Uiteindelijk kunnen organisaties in samenwerking met Unisys alle toegangspunten beveiligen.