2min

Intel lanceert vandaag het Saffron AI-platofrm. Dat is erop gericht om bedrijven in de fabricage en luchtvaartindustrie te helpen de productkwaliteit en leveringsketen te verbeteren. De technologie komt voort uit de eerdere overname van Saffron door Intel, waarmee Intel die mogelijkheden steeds breder inzet.

De Intel Saffron AI Quality and Maintenance Decision Support suite wordt omschreven als een complete pakket van AI-toepassingen. Die moeten de snelheid waarmee technische teams problemen kunnen oplossen vergroten. Het gaat dan vooral om oplossingen van problemen binnen complexe fabricage en de luchtvaartindustrie.

Slimme analyses

Intel nam Saffron in 2015 over; een bedrijf dat een cognitief platform bouwde dat steeds verder geïntegreerd wordt binnen de activiteiten van Intel op gebieden als Internet of Things, big data en beveiliging. De nieuwe software-suite gebruikt Saffrons associative memory learning en reasoning technologie om gestructureerde en ongestructureerde data te analyseren op verborgen patronen, trends en overeenkomsten.

Dat doet het platform door inzichten rond eerdere problemen te gebruiken. Denk aan de manier waarop die problemen opgelost werden, maar ook aan de informatie die nodig was om ze opgelost te krijgen. Daardoor is er ook geen statistisch model nodig om de AI mee te trainen.

Volgens Intel kunnen bedrijven problemen op die manier sneller oplossen. Ook denkt Intel dat de kwaliteit van producten erop vooruit gaat, dat onderhoudsbeurten beter gepland zullen worden en dat de leveringsketen geoptimaliseerd zal worden. “We gebruiken verschillende databronnen om de beste praktijken van klanten te ontdekken, en hen betekenisvolle inzichten te bieden waarmee ze problemen sneller kunnen oplossen,” aldus Gayle Sheppard, VP en GM van de Saffron AI Group binnen Intel.