Yahoo heeft een bètaversie gelanceerd van Mash, de nieuwste poging van het bedrijf om te concurreren met sites zoals Facebook en MySpace.

De dienst zal gebruikers in staat stellen om een eigen profiel te maken en naar wens aan te passen, aldus de officiële blog van de website. Men kan ook profielen van vrienden aanpassen, mits men toestemming heeft gekregen. De standaardfunctionaliteit die MySpace en Facebook bieden zijn vanzelfsprekend ook te vinden in Mash. Yahoo Mash laat gebruikers ook ‘startersprofielen’ maken voor vrienden, zodat het makkelijker is met de dienst te starten.

"Natuurlijk kan men de mate van privacybescherming instellen, zodat je zelf de grenzen definieërt," aldus een ontwikkelaar van de dienst, Will Aldrich.

Momenteel verkeert Mash in bètafase en kan men er alleen van gebruik maken door middel van een uitnodiging. Diegene die al gebruik maken van Mash kunnen uitnodigingen sturen naar andere Yahoo-gebruikers. Google werkte met hetzelfde systeem toen Gmail werd gelanceerd.

Yahoo heeft zich al eerder op het sociale vlak van internet begeven. Yahoo 360 werd begin 2005 gelanceerd, maar werd geen daverend succes. Yahoo heeft geen plannen aangekondigd om een eind te maken aan Yahoo 360, dus beide diensten maken deel uit van Yahoo’s portfolio.