Er komt een nieuwe manier om virussen te verspreiden volgens een studie van Georgia Tech. Dit zal waarschijnlijk via online video’s gaan van Google Video en YouTube.

De reden dat virusschrijvers geïnteresseerd raken in online video’s is de toename van de populariteit hiervan. YouTube en Google Video behoren tot de snelst groeiende diensten op het Internet. Als iemand een populair filmpje post en daar een virus aan toevoegt, hebben duizenden computers binnen een paar uur een virus. Een aantal virusschrijvers heeft geprobeerd om via een filmpje van YouTube de gebruiker naar een site te lokken die hun computer zou moeten infecteren. Men is hier verschillende keren in geslaagd, maar dit voldeed echter niet aan de verwachtingen van de virusschrijvers.

Chris Rouland, chief technology officer bij IBM, zegt dat virusschrijvers nieuwe manieren moeten bedenken om de virussen te versturen. De e-mailvirussen worden steeds beter bestreden. Hij vindt dat de overstap naar media spelers en online video’s dan ook een logische keuze is. De gebruikers van het Internet weten ondertussen dat ze niet zomaar een link in een e-mail moeten aanklikken, maar een hoop zijn nog niet zover dat ze weten dat er achter een leuke videoclip ook een virus kan zitten. Andere manieren om virussen te verspreiden zijn onder andere via de sociale netwerken als Facebook, Hyves en MySpace.