1 min

Tags in dit artikel

,

Facebook heeft per ongeluk persoonlijke gegevens van zijn gebruikers bekendgemaakt.

De socialenetwerksite onthulde de geboortedatums van meer dan tachtig miljoen actieve gebruikers. Zelfs de gebruikers die wilden dat hun informatie privé bleef, moesten eraan geloven dat hun data op straat lag.

Graham Cluley, senior technology consultant bij SOPHOS, legde uit dat de gegevens waren vrijgegeven tijdens een publieke bètatest van Facebook die een nieuwe look voor de site moest introduceren. "Ik was verbaasd om te zien dat de volledige geboortedatum van personen, ook van degenen die hun privacy correct hadden ingesteld, gewoon onthuld werd," vertelt hij.

"Het is essentieel dat gebruikers van sociale netwerken vertrouwen kunnen hebben dat hun privacy beschermd wordt, en het is vooral belangrijk dat informatie zoals je geboortedatum extra beschermd wordt, gezien het erg belangrijk is voor identiteitsdieven."

Cluley voegde toe dat hij Facebook direct informeerde over het lek toen hij het ontdekte. Het lijkt erop dat Facebook het privacyprobleem nu heeft opgelost. SOPHOS heeft een video gepubliceerd op zijn YouTube-videokanaal waarin het beveiligingsgat wordt uitgelegd.