4min

Tags in dit artikel

, ,

De tweede persconferentie van de grote drie, namelijk die van Nintendo. Een aanzienlijk kortere persconferentie dan die van Microsoft. Waar de persconferentie van Microsoft bijna 2 uur duurde, duurt die van Nintendo maar iets langer dan een uur.

[b]Introductie en de Wii en haar accessoires:[/b]

[b]New Super Mario Bros.Wii en Wii Fit Plus:

[/b]
Na een korte introductie komt Cammie Dunaway op het podium, Executive Vice President van Sales en Marketing van Nintendo America. Na een verhaaltje over Nintendo’s strategie om gamen aantrekkelijk te maken voor iedereen komt Cammie met een nieuwe Super Mario. New Super Mario Bros.Wii komt voor de Nintendo Wii en kan gespeeld worden met meerdere spelers in co-op. Het spel zal vanaf de zomer van 2009 in de winkel liggen.

Na het aankondigen van New Super Mario Bros.Wii komt Cammie met een nieuwe aankondiging. Namelijk Wii Fit Plus. Wii Fit Plus bevat nieuwe spellen en oefeningen. Wii Fit Plus komt in de herfst van 2009 in combinatie met het Wii Balance Board. Voor de mensen die het Wii Balance Board al hebben is het mogelijk om alleen het spel te kopen.

[b]Wii Motion Plus en toebehoren:

[/b]
Na een korte trailer komt Reggie Fils-Aime het podium op, Reggie is President en Chief Operating Officer van Nintendo America. Na een verhaaltje over Nintendo’s recentelijke nieuwe hardware gaat Reggie over tot de Wii Motion Plus. Een kleine toevoeging aan de Wii Remote die er voor zorgt dat de controller veel accurater is. Gevolgd door een demonstratie van de Wii Motion Plus in Wii Sports Resort. Ook gaf Reggie aan dat er een aantal spellen in de nabije toekomst al gebruik gaan maken van Wii Motion Plus. Red Steel 2 bijvoorbeeld kan alleen gespeeld worden als Wii Motion Plus aanwezig is.

Final Fantasy Chronicles: The Crystal Bearers komt exclusief naar de Nintendo Wii en wordt ontwikkeld door Square Enix. Evenals het door Square Enix ontwikkelde spel Kingdom Hearts 358/2 Days die op 29 september uit moet komen op de Nintendo DS.

[b]Over naar de Nintendo DS:

[/b]

[b]Nintendo DS, Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story en Golden Sun DS:

[/b]
Daarna werd er gesproken over ‘Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story’, een spel dat zich afspeelt in de maag van Bowser. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story komt deze herfst voor de Nintendo DS. Een andere RPG voor de Nintendo DS is Golden Sun DS, een franchise die een tijd verdwenen was van de Nintendo handhelds, maar nu haar terugkeer heeft gevonden.

[b]Women’s Murder Club, COP: The Recruit en Style Savvy:

[/b]
THQ komt met Women’s Murder Club: Games of Passion voor de Nintendo DS. Een interactieve roman van James Patterson, schrijver van boeken. Het tegenovergestelde komt van Ubisoft, een spel waarin je veel meer vrijheid hebt. COP: The Recruit is een spel waarin je een New Yorkse agent speelt die kon kiezen tussen het leven in de gevangenis, of een leven achter het stuur. Gelijk daarna komt Cammie met Style Savvy, een spel waarin het de bedoeling is je personage te kleden.

[b]Nintendo DS en user-generated content:

[/b]
Cammie gaat verder over de Nintendo DSi, de Nintendo DSi is bedoeld om naast de DS Lite te gaan bestaan met verschillend publiek en verschillende features. Sinds de lancering van de handheld, twee maanden geleden, is het apparaat al 1 miljoen keer verkocht. In dezelfde twee maanden zijn er ook nog eens 400.000 DS Lite’s verkocht. User-generated content is iets nieuws op de DSi en DS Lite, zo krijgt de speler in Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again de mogelijkheid zelf levels te maken en te delen. 8 juni is het spel te downloaden. Iets soortgelijks gebeurt in Wario Ware DIY, waarin je zelf je minigames ontwerpt inclusief graphics, muziek en het doel van het spel. Vanaf de zomer zal het ook mogelijk zijn zelf gemaakte foto’s direct van je DS te uploaden naar Facebook.

[b]En weer terug naar de Wii:

[/b]

[b]Wii Vitality Sensor:

[/b]
Satoru Iwata, president van Nintendo, komt het podium op. Iwata verdeeld mensen in 3 soorten, mensen die actief spellen spelen, mensen die misschien spellen gaan spelen en mensen die nooit spellen zullen spelen. Volgens Iwata kunnen spellen zo gemaakt worden dat ze voor beide groepen toegankelijk zijn. Dus spellen die toegankelijk zijn en tegelijkertijd diepgang hebben. Iwata introduceert de ‘Wii Vitality Sensor’, een apparaatje dat je om je vinger doet die dingen meet als je hartslag, hoe nerveus je bent enzovoort.

[b]Super Mario Galaxy 2, The Conduit, Resident Evil, Dead Space en Metroid: Other M:

[/b]
Na Iwata komt Cammie weer terug, Cammie kondigt Super Mario Galaxy 2 aan, op een na komt er weinig informatie. Reggie komt terug en verteld dat hij weet dat niet iedereen blij is met de strategie van Nintendo. Hij noemt een aantal spellen die de mensen met commentaar waarschijnlijk wel aanspreken namelijk, ‘The Conduit’ van Sega. Een spel dat exclusief voor de Wii komt. Ook noemde hij ‘Resident Evil: The Darkside Chronicles’ van Capcom en het exclusieve ‘Dead Space: Extraction’ van Electronic Arts.

Als laatste komt Nintendo met een spel dat samen ontwikkeld is met Team Ninja namelijk ‘Metroid: Other M’, dat in 2010 uit gaat komen voor de Wii. Team Ninja is bekend van de Ninja Gaiden-serie, een interessante samenwerking dus.