1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twitter heeft zijn startpagina aangepast. Belangrijkste wijziging is de toevoeging van de mogelijkheid om direct te zoeken in Tweets die gebruikers plaatsen.

De grootste kritiek op de oude startpagina van Twitter was dat veel nieuwe gebruikers geen idee hadden waar de site voor stond en wat je er mee kunt. Dat erkent ook Twitter zelf, zo blijkt uit een blogposting van mede-oprichter Biz Stone. "Als je uitlegt wat een Tweet is en hoe je een account maakt dringt het niet tot iedereen door. Waarom zou ik dat willen doen, is een veelgehoorde reactie. Als je echter laat zien wat de kracht van Twitter is als bron voor wat er momenteel gebeurt, dan vragen mensen zich ineens af hoe ze daaraan bij kunnen dragen", aldus Stone.


De nieuwe startpagina is dus voornamelijk ingericht als zoekmachine voor Twitter. Door te zoeken op sleutelwoorden kunnen nieuwe gebruikers snel zien wat er over een bepaald onderwerp wordt gezegd. Verder is er een lijst van onderwerpen waarover op dat moment het meeste wordt gesproken. De technologie achter de zoekmachine is afkomstig van Summize, een beginnend bedrijfje dat vorig jaar door Twitter overgenomen werd. De zoekmachine van Twitter was voorheen al beschikbaar, maar in eerste instantie niet makkelijk te vinden. Twitter verplaatste de zoekmachine wel naar de accountpagina van geregistreerde gebruikers, maar maakt hem nu dus ook beschikbaar voor ongeregistreerde gebruikers.