1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Twitter ontving op vrijdag een investering van honderd miljoen dollar, waardoor de waarde van het bedrijf nu wordt geschat op een miljard dollar, aldus een anonieme bron tegenover The Wall Street Journal.

Onder meer T Rowe Price en Insight Venture Partners namen deel aan de nieuwste investeerronde die gehouden werd op vrijdag, zo meldt Twitter. De microblogsite wilde de hoogte van het verzamelde bedrag niet bekendmaken, maar een anonieme bron die bekend is met de deal, vertelt dat het gaat om honderd miljoen dollar.

Analisten denken dat de deelname van T Rowe Price en Insight Venture Partners mogelijk wijst op een overname of op een beursgang. De drie jaar oude site heeft echter nog niet uitgevogeld hoe het winst kan halen uit zijn miljoenen gebruikers.

Eerder deze week liet oprichter Biz Stone weten dat er voorlopig nog geen advertenties op Twitter verschijnen, hoewel de overeenkomst recentelijk wel zo is aangepast dat het mogelijk wordt om Twitter met reclame te vullen.

Overigens haalde Twitter in februari dit jaar al 35 miljoen dollar op en daarvoor wist het 20 miljoen dollar binnen te halen. Toch betekenen deze grote bedragen niet dat elke internetbedrijf een investering kan krijgen. "Twitter is binnen, het is een werkwoord geworden en daarom wordt erin geïnvesteerd", aldus Raj Kapoor, directeur van Mayfield Fund.