2min

Google introduceert Google Buzz, een sociale applicatie die je kunt koppelen met andere sociale websites. Google Buzz kan geïntegreerd worden met Gmail, waardoor gebruikers vanuit dezelfde applicatie als hun e-mail, hun sociale netwerk kunnen benaderen. Google zelf hoopt dat Buzz de huidige sociale-chaos kan ordenen.

Google Buzz kan gekoppeld worden aan diverse websites, zoals Twitter, Picasa, Blogger, YouTube, Google Reader en Flickr. Later moeten hier nog meer applicaties aan toegevoegd worden, die ondersteunt worden. Daarnaast heeft Buzz ook eigen functionaliteit. Het doet veel aan Twitter denken, doordat je eigen statusupdates kunt plaatsen.

Google Buzz onderscheidt zich van andere sociale netwerken, vooral door de integratiefunctie. Daarnaast is Google Buzz ook beschikbaar op mobiele telefoons. Als bijkomende feature is het, door middel van gebruik op een mobiele telefoon, ook mogelijk om locaties te delen. Google Buzz werkt vanuit het browser van de mobiele telefoon en kent integratie met bijvoorbeeld Google Maps.

Google wil met Google Buzz ervoor zorgen dat iedereen de informatie van verschillende websites kan samenvoegen tot één website en op die manier overal bij kan. Dat verklaart ook gelijk de integratie met je e-mail, omdat dat immers ook van toepassing is bij het managen van je sociale contacten. Google Buzz kan communiceren met Gmail en op die manier informatie geven over contactpersonen.

Google Buzz werkt gewoon door middel van een Google Account, dit account wordt ook gebruikt om in te loggen op Gmail of andere Google-diensten. Reeds bestaande Gmail-leden krijgen vanzelf een melding van Google om gebruik te maken van Google Buzz. Leden kunnen dus zelf beslissen of ze wel of geen gebruik maken van Google Buzz. Nieuwe leden kunnen terecht op de Google Buzz-website.