2min

Tags in dit artikel

, ,

Sinds de lancering van Buzz afgelopen dinsdag heeft Google al het een en ander aangepast aan de dienst. Nu heeft Google laten weten het setup proces te veranderen en biedt haar excuses voor de zorgen rondom de privacy van de dienst.

In een blogpost van afgelopen weekend laat Google’s product manager Todd Jackson weten dan Buzz niet langer automatisch gebruikers abonneert op berichten van hun naaste Gmail-contactpersonen. Sommige gebruikers werden daardoor gekoppeld aan mensen die ze niet wilden volgen en stelden vragen omtrent hun privacy (ook andersom kun je gekoppeld worden). Na het lezen van de feedback heeft Google besloten alleen suggesties te gaan geven dat ze bepaalde contacten moeten volgen, Buzz laat het vervolgens aan de gebruiker over om ze daadwerkelijk te volgen.


"We ontdekten al snel dat we niet alles in een keer goed hadden gedaan", schrijft Jackson. "We bieden onze verontschuldigingen aan voor de onrust die we hebben veroorzaakt en er wordt hard gewerkt op basis van de feedback om dingen te verbeteren. Dat zullen we blijven doen."

Deze aanpassing is tot nu toe de meest ingrijpende die Google toegepast heeft sinds afgelopen dinsdag. Buzz moet het gemakkelijk maken voor de gebruiker zijn sociale omgeving in de gaten te houden via Google en andere sites. De dienst, die overigens geïntegreerd is in Gmail, stelt gebruikers o.a. in staat om berichten te delen met vrienden en hierop te reageren. Buzz moet vooral een concurrent gaan worden voor het mateloos populaire Facebook.