1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vanaf vandaag is het mogelijk om via Hyves geld over te maken naar je Hyves-vrienden. Dit Hyves Afrekenen doen ze in samenwerking met de Rabobank, die ervoor zorgt dat de betalingen overgemaakt worden. De functie is beschikbaar voor iedereen met een Nederlandse bankrekening, en is dus niet alleen voor Rabobank klanten beschikbaar.

Op ieder profiel staat nu in de linkerkolom ‘Reken af met (naam)’ en via die knop kunnen dan betalingen worden afgehandeld (maximaal 50 euro per dag en 150 euro per maand). Je hoeft alleen maar je bankrekening te koppelen met je Hyves-account door de eerste keer tegoed op je Hyves-account te zetten. Vervolgens krijg je een bevestigingscode per sms toegestuurd. Je kan dus makkelijker geld lenen van/terugbetalen aan je vrienden en zelfs je eigen fonds oprichten. Bovendien zijn er geen extra kosten verbonden aan de dienst.

Door de samenwerking met MyOrder en Eijsink is het binnenkort ook mogelijk om bij 30% van de horecagelegenheden te bestellen en betalen. Bijvoorbeeld je bestelt een pizza die je betaalt via je Hyves-account. Het Hyves-team gaat dit vieren en organiseert op een warme lentedag in april een flashmob bij de Vertigo in Amsterdam. De drankjes die besteld worden via Hyves Afrekenen, zijn voor de rekening van de Hyves-organisatie.

Hyves is hier goed in het voordeel omdat de meeste gebruikers Nederlands zijn. Daarentegen heeft Facebook veel meer gebruikers buiten Nederland. Daardoor kan Hyves zo’n soort systeem veel makkelijker implementeren.