1 min

Mark Rein, van ontwikkelstudio Epic Games, maakte vandaag bekend dat ook het derde deel uit de Mass Effect-trilogie gaat draaien op de Unreal Engine 3. De Unreal Engine 3 is ontwikkeld door de Epic Games studio en veel spellen werken met de engine.

In gesprek met Develop zei hij het volgende over het gebruik van de engine: "BioWare koos de Unreal Engine 3 voor hun Mass Effect-trilogie omdat ze een meeslepende third-persoon shooter wilde maken met sciencefiction omgevingen."

"We hebben een geweldige zakenrelatie met Epic op het gebied van ontwikkeling en licenties. We zijn continue tevreden met de manier waarop ze hun engine-technologie competitief houden, wat er voor zorgt dat wij de spellen kunnen leveren met een uitstekende kwaliteit die klanten van Electronic Arts verwachten", aldus David DeMartini, de EA Partners SVP.

Afgelopen week werd Mass Effect 3 bevestigd door BioWare’s Christina Norman. Ze liet weten dat ze bezig was met ‘Project Wombat’ voor Mass Effect 3 op Twitter. Hiermee bevestigde ze het nieuws van Ray Muzyka, die eerder dit jaar bevestigde dat Mass Effect 3 in de pre-ontwikkeling fase was gearriveerd.

In januari kwam het tweede deel in de trilogie uit, Mass Effect 2. Het spel werd wereldwijd zeer positief onthaald en ook onze redactie was erg enthousiast over de titel.