2min

Tags in dit artikel

,

Twitter en Facebook zijn belangrijke begrippen geworden voor politici en publieke figuren om in contact te komen met hun kiezers en fans. Vandaag heeft Microsoft TownHall onthult, een sociale media platform dat is ontworpen om verder aan de behoeften van deze politieke figuren te voldoen.

TownHall is onderdeel van Microsofts nieuwe Campaign Ready suite en is in feite een plug-and-play web-based platform die gebruikt kan worden om sites te bouwen die ondersteuning bieden voor betrokkenheid van gebruikers bij campagne thema’s en de deelname van fans aan te moedigen. Deze wordt gehost op Windows Azure. De doelgroep van de dienst zijn ambtenaren en andere politici die op zoek zijn naar manieren om feedback te verzamelen en om te peilen naar de interesse van hun respectievelijke gemeenschappen.

Degenen die de TownHall dienst gebruiken kunnen het platform instellen om inloggen via Facebook Connect te ondersteunen, ze kunnen stellingen plaatsen, de bezoekers de mogelijkheid om vragen stellen en beantwoorden geven, en deelname belonen met badges. Het platform is zo ontworpen dat de onderwerpen met het meeste verkeer bovenaan komt te staan. Aan de andere kant kunnen gebruikers rapporten uitvoeren en zoeken binnen de discussies van de gemeenschap.

De code voor TownHall was eerder vandaag vrijgegeven voor het publiek op het Politics Online Conference, maar de technologie is ondersteund al NASA’s ‘Be a Martian’ project en is ook te zien in deze demo site. We zijn vooral benieuwd om te zien of politici TownHall in gebruik nemen en of het Microsoft meer populariteit zal geven in de sociale media wereld.