1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Google Docs krijgt er binnenkort een concurrent bij. Facebook en Microsoft hebben tijdens Facebook’s F8 conferentie Docs.com gelanceerd. De applicaties op Docs.com zijn gebaseerd op Microsoft Office 2010 en maken het mogelijk om Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden te maken.

Momenteel is de website in een beta-fase en worden er een gelimiteerd aantal mensen uitgenodigd om de applicaties te testen. Op Docs.com kun je jezelf inschrijven in de hoop een uitnodiging te ontvangen.

Het grootste verschil met Google Docs is dat je om gebruik te maken van Docs.com eerst moet inloggen op Facebook. Vervolgens kun je documenten, spreadsheets en presentaties maken, aanpassen en delen met je vrienden op Facebook. Gemaakte documenten verschijnen in je Facebook feed, vergelijkbaar met je status updates, web links en foto’s. Je vrienden kunnen deze vervolgens bekijken, aanpassen of erop reageren.

Aan het begin van de zomer zal Microsoft Office 2010 lanceren, waaronder de gratis starter-editie met vergelijkbare mogelijkheden om met meerdere mensen tegelijk aan een document te werken. In de starter-editie zitten de applicaties Word en Excel met beperkte functionaliteit en advertenties.