1 min

Tags in dit artikel

, ,

Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, heeft in een ingezonden stuk in de Washington Post aangegeven dat er binnenkort betere privacy-stellingen voor Facebook geïntroduceerd zullen worden.

De afgelopen tijd kreeg Facebook veel kritiek omtrent privacy. Zo zouden de privacy-instellingen te gedetailleerd en ingewikkeld zijn, zaten er meerdere bugs in de website waardoor privacy van gebruikers in het geding was, en zou Facebook onrechtmatig de persoonlijke informatie van gebruikers uitwisselen met adverteerders.

In het ingezonden stuk in de Washington Post geeft Zuckerberg aan dat de privacy-instellingen van Facebook in de komende weken versimpeld zullen worden. Er zal een nieuwe feature geïntroduceerd worden waarmee op ‘gemakkelijke manier’ alle third-party diensten uitgeschakeld kunnen worden.

In het ingezonden stuk biedt Zuckerberg geen excuses aan, maar zegt dat de komende updates een reactie zijn op de feedback van de Facebook-community. Mensen vonden de instellingen voor het beheren van hun informatie te ingewikkeld en daarom zullen wij deze aanpassen. Daarnaast geeft Zuckerberg aan dat Facebook altijd een gratis dienst zal blijven, adverteerders geen toegang gegeven wordt tot persoonlijke informatie van gebruikers, en gebruikers zelf controle hebben over welke informatie op welke manier gedeeld wordt.