1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft het online kaartenbedrijf Poly9 overgenomen. Het Canadese bedrijf maakt onder meer software vergelijkbaar met Google Earth.

Vorig jaar kocht Apple al Placebase op, een bedrijf dat applicaties vergelijkbaar met Google Maps ontwikkelt. Een andere aanwijzing dat Apple Google Maps op iOS wil vervangen is een vacature op de website van Apple waarin gevraagd werd naar iemand die de Maps-applicatie op de iPhone ‘naar het volgende niveau’ kon tillen.

De Google Earth-achtige software die het opgekochte bedrijf Poly9 maakt wordt beschreven als een ‘cross-browser, cross-platform 3D-globe’, die werkt zonder download, en waarop je in realtime gegevens van gebruikers kan vinden. Op de site van Poly9 is vermeldt dat onder meer Skype en LinkedIn gebruikmaken van de interactieve driedimensionale aardbol.

Het kantoor van Poly9 in Quebec is al enkele weken gesloten. Cyberpresse.ca, een Frans-Canadese nieuwssite die berichtte over de overname, geeft aan dat Apple aan Poly9 gevraagd zou hebben om geen informatie over de overname te publiceren. Apple zelf heeft ook nog niks van zich laten horen.