2min

Tags in dit artikel

, , ,

Woensdag werd door Facebook een grootschalig evenement georganiseerd. Wat hier nou eigenlijk zou gebeuren was van te voren alleen maar gissen, verwacht werd dat er een nieuw ontwerp voor de site uit de doeken zou worden gedaan, dit blijkt echter niet zo te zijn. Het herontwerp komt, maar pas later. Ook de Facebook-telefoon wordt niet genoemd tijdens het evenement.

Facebook CEO Mark Zuckerberg had echter wel de mogelijkheid om een aantal nieuwe features te presenteren. De features zijn vooral bedoeld om de gebruikers meer controle over de eigen data te geven.

Zo is het nu mogelijk om contacten in verschillende groepen in te delen. Het zal echter niet altijd nodig zijn om zelf een groep met bijvoorbeeld ‘real-life’-vrienden op te zetten, want je kan ook gewoon deelnemen aan iemand anders zijn of haar groep. Zo wordt het ook mogelijk om status updates naar bepaalde groepen te versturen, zodat niet al je contacten worden lastiggevallen met iets waar slechts een deel in geïnteresseerd zal zijn.

Leden krijgen nu ook de mogelijkheid om alle eigen informatie te downloaden. Zuckerberg vindt dat de leden zelf eigenaar zijn van de content die ze bijdragen, zij zouden hier dan ook betere controle over moeten hebben.

Als laatste grote feature heeft Facebook de gebruikers nu de mogelijkheid gegeven om de informatie die third-party-apps kunnen verkrijgen beter te beheren.

Een herontwerp is dus geen onderdeel van de aangekondigde features. Zuckerberg gaf echter wel aan dat hier aan gewerkt wordt.