2min

Tags in dit artikel

,

Uit een nieuw wereldwijd onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO is gebleken dat ruim 60 procent van de mensen – wereldwijd – met toegang tot internet dagelijks online zijn. In Nederland zijn bijna 70 procent van de Nederlanders die internet hebben, dagelijks online.

Het onderzoek werd gehouden onder 50.000 mensen in 46 landen. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat sociale netwerken sterk in opkomst zijn, daarnaast neemt wereldwijd het e-mailverkeer af en mobiel internet wordt steeds populairder. Tevens kijkt in Nederland 64 procent elke dag televisie, 52 procent luistert elke dag naar de radio en 40 procent leest elke dag de krant.

Internet gebruikers – wereldwijd – maken vooral gebruik van internet voor gaming en online video. Eerder werd al bekend gemaakt dat in Nederland het delen van content via e-mail nog steeds toeneemt in vergelijking met sociale netwerken als Facebook. In Nederland ligt het e-mail gebruik voor mobiele telefoons op zo’n 2,2 uur per week. Maar wereldwijd besteden internet-gebruikers 3,1 uur wekelijks aan sociale netwerken, terwijl het in Nederland gemiddeld maar 1,2 uur per week is.

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat Nederland op meerdere gebieden online wordt ingehaald door landen als China en Brazilië. "Bijna heel Nederland is actief op het internet. We hebben een prima infrastructuur. Maar de grote massa die internet al jaren als iets gewoons ziet, blijft hangen in het meer passieve gebruik. Web 2.0 gaat aan een belangrijk deel van deze groep voorbij." aldus Martin Warmelink, Directeur Technology & Media van TNS Nipo.