1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts heeft in een persbericht laten weten dat het bedrijf gameuitgever Chillingo over zal gaan nemen, wanneer de overname officieel plaats gaat vinden is nog niet bekend. Angry Birds is inmiddels in de App Store al miljoenen keren gedownload, ook de Android-versie van de game was in de 2 dagen al meer dan twee miljoen keer gedownload.

Chillingo heeft meerdere games uitgebracht en is onder meer bekend van de game Angry Birds. EA zal de uitgever voor minder dan 20 miljoen euro overkopen, meldt persbureau Reuters. EA zou het bedrijf vooral overgenomen hebben om zijn positie op Apple’s iOS-platform te verbeteren. De overname brengt geen enkel recht op Angry Birds met zich mee, deze rechten zijn namelijk allemaal toegewezen aan de ontwikkelaar Rovio Mobile, dat heeft Rovio Mobile laten weten via Twitter.

De ontwikkelaar zou gezegd hebben dat het bedrijf geheel zelfstandig blijft en geen onderdeel van EA gaat worden. Rovio zal binnenkort met een Halloween-versie van Angry Birds komen, deze zal ook door de ontwikkelaar zelf uitgegeven worden en niet door Chillingo of EA.