1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Haagse politie heeft het afgelopen jaar meer misdaden opgelost door gebruik te maken van het internet, dit heeft een Haagse politiewoordvoerder bevestigd in een bericht in De Telegaaf. De politie haalt haar informatie vooral via sociale netwerken of andere bronnen op het internet.

Tot en met oktober werden er in totaal 461 misdrijven opgelost door gebruik te maken van het internet. Deze nieuwe manier van criminaliteit bestrijden heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen bij de Haagse politie. "Daarvoor deden we het echt in de marge", aldus de woordvoerder. Echter zou de woordvoerder niet beschikken over de cijfers van opgeloste misdaden in 2009.

Tegenwoordig krijgen agenten speciale cursussen waarbij ze leren omgaan met smartphones of andere applicaties via het internet zoals Twitter, Facebook of Hyves. Ook zijn de agenten tegenwoordig voorzien van een iPhone, waarmee ze sneller foto’s kunnen ontvangen van criminelen die gezocht worden. De aard van misdrijven die via het internet opgelost worden varieert van een vermist kind tot het oplossen van een inbraak of overval. Ook zou de politie geïnformeerd worden over mogelijke voetbalrellen waarover via Twitter werd gecorrespondeerd.