1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Foursquare heeft twee nieuwe functies toegevoegd aan zijn eigen dienst. Het biedt namelijk vanaf vandaag ook de mogelijkheid om foto’s en reacties bij een check-in te plaatsen.

Foursquare is momenteel een van de snelst groeiende sociale netwerken. Het is een op locatie gebasseerde variant van Twitter. Via FourSquare kunnen gebruikers hun verblijfplaats delen, zogeheten ‘check-ins’. Mensen die veel informatie publiceren verdienen punten. Deze punten kun je vervolgens inwisselen voor badges. Check-ins kunnen worden doorgestuurd naar Twitter en Facebook en vrienden kunnen tips achterlaten bij bepaalde plekken.

Door Facebook en Twitter kunnen andere gebruikers reageren op je check-in maar vanaf vandaag kan dat ook via de dienst zelf. De reacties moeten het makkelijker maken om af te spreken met vrienden die in de buurt zijn. Daarnaast kan je met de nieuwe functies ook foto’s toevoegen aan check-ins en tips. Standaard zijn foto’s alleen te zien voor je vrienden en voor Facebook- en Twitter-gebruikers als je daar je check-in deelt.

De nieuwe features zijn inmiddels beschikbaar in de iPhone-app van Foursquare. In de loop van volgende week moet de versie voor Android-bezitters beschikbaar zijn. De BlackBerry-versie moet helaas tot volgend jaar wachten.